News.zlababa.net

Silonews pro SiloSqadru
Právě je Ned Zář 05, 2010 1:28 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Šikana učitele...
OdeslatNapsal: Ned Úno 19, 2006 7:12 pm 

Dneska mám jedno téma na přemejšlení, ke kterýmu mě přivedly události na Dubně minulej tejden. Ale nejdřív otázečka:
Myslíte, že existuje situace, kdy je učitel šikanován studentem?

Já když jsem slyšel tuhle otázku poprvé, taxem se jí surově zasmál. Podle mne šikana učitele může existovat akorát v momentě, kdy jí kantor připustí (tj. kdy nezvládne situaci ve třídě).

A teď jedna historka...
V pátek jsem se bavil neformálně s jednim studentem (po vyučování) a on mi vyprávěl o kantorovi, kterýmu dávaj zatopit. Na začátku roku na ně učitel nastartoval s tim, ať si poznámky píšou podle toho, co on bude řikat. Bylo mu třídou naznačeno, že si nikdo psát nic nebude a ať to kouká smolit na tabuli. Kantor na to přistoupil a úhledně psal všechno na tabuli. Po měsíci to studenty nebavilo, tak učiteli oznámili, že si vždycky celou tabuli nafotí na foťák. Kantor na to přistoupil a dál psal...
Jednou, zatím co popsal celou tabuli, zapisoval do třídnice. Borci na něj začali řvár, že přes něj si nemůžou vyfotit tabuli a ať se kouká skrit...eště, furt málo...až se uitel celej schoval pod stůl (na tabuli bylo samozřejmě krásně vidět). Zavání tu klukovinkou? Na první pohled jo, ale ono to nebylo myšleno v legraci a učitel přijal svoji roli.
Z pohledu psychologa by asi šlo o šikanu...je ale šikana chování lidí, kdy obě strany přijmou svojí roli?
Co si vo tom myslíte?

Celá tahle historka vyzněla relativně smutně ve stínu událostí minulýho tejdne. Dva borci se ve třídě porvali...to neni nic až tak zajímavýho (prali jsme se všichni, ne?). Co je zajímavější, že se borci servali během hodiny. Příběh graduje: ve třídě probíhala normální hodina, takže tam stál i učitel. Ten učitel neudělal vůbec nic, borce od sebe odtrhnul až kantor, co náhodně procházel po chodbě a slyšel bordel ve třídě (myslel si, že tam nikdo neučí).

Otázka pod čarou...hádejte, kterej uitel měl v tý třídě hodinu? :D

Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina